Små köksbord

Hem / Små köksbord

Här finner du små köksbord som passar för ett litet kök. Du kan hitta köksbord för litet kök i flera former och modeller beroende på personlig smak och layout på köket. Läs vidare så får du även tips på smarta kökslösningar som sparar utrymme och låter ett litet kök komma till sin rätt.

Köp köksbord för litet kök

Att handla på nätet är smidigt och du kan hitta riktiga fynd om du vet var du ska leta. Här nedan får du förslag på fyra återförsäljare av köksbord till litet kök.

Trendrum

Hos Trendrum finns små, ovala matbord i flera olika färger och stilar som du lätt kan matcha till resten av ditt kök. Beroende på hur litet bord du behöver kan du filtrera butikssidan efter bordsskivornas storlek för att garanterat hitta ett ovalt bord som passar in i ditt kök. Trendrum har fri leverans till ditt hem, oavsett om du bor i villa eller lägenhet. Beställer du från Sverige kan du välja att betala ditt matbord på faktura eller med delbetalning.

Trendrum.se

VidaXL

VidaXL säljer små köksbord i många utföranden. Förutom klassiska runda, ovala eller rektangulära matbord kan du bland annat hitta höga barbord med smarta sidohyllor, som låter dig kombinera förvaring och matbord för att spara maximalt med utrymme. För att hitta till de bord som passar bäst i ditt kök kan du filtrera efter både diameter, höjd, längd och bredd på borden. En del av borden hos VidaXL är gjorda i återvunnet trä. VidaXL erbjuder gratis frakt och retur samt fakturabetalning.

Vidaxl.se

Sofa Company

Hos Sofa Company hittar du små, runda matbord i stilren dansk design som gör sig bra i de flesta kök oavsett inredningsstil. Runda matbord från Sofa Company är lätta att passa in i mindre kök då de tar upp litet med utrymme. Sofa Company levererar till din port eller dörr, och för en extra kostnad kan du även få ditt nya bord inburet. Bor du i Stockholm eller Göteborg kan du titta på borden i något av Sofa Companys showroom.

Sofacompany.com

Ikea

Ikea har ett stort utbud av små köksbord för hushåll på en eller två personer. Har du ofta gäster kan du välja ett bord med inbyggd klaff som snabbt förvandlar bordet till en större variant med plats för fler. Det finns också modeller med förvaringsmöjligheter. Har du riktigt snålt med plats i ditt kök säljer Ikea små bord som monteras på köksväggen. Du kan beställa matbord på Ikea via nätet för hemleverans eller som ”click & collect” på valfritt varuhus.

Ikea.com

Kökslösningar för små kök – Tips

Att hitta kökslösningar för små kök är inte alltid det lättaste. Ta därför del av våra tips på hur du kan inreda ett litet kök för att skapa en trivsam och personlig köksyta på få kvadratmeter.

Inred med liten taklampa

Inredning handlar inte bara om vad du har på väggar och golv. Ett mindre kök kan du med fördel inreda med små, fina taklampor: en snygg inredningsdetalj som knyter ihop rummet. Ett väl upplyst rum känns också luftigare. Hos Sekelskifte.se kan du köpa klassisk taklampa som ger tidlös elegans åt ditt kök. Här finns många fina, små modeller som passar bra in i ett litet kök. En så kallad takpendel passar särskilt bra att hänga över matbordet, medan en liten taklampa i plafondmodell gör sig bra i mitten av rummet.

Satsa på runda köksbord

Har du litet utrymme i köket är det smart att satsa på runda köksbord. Fördelen med runda köksbord är att de går att passa in på de flesta ställen i köket, och du är inte låst till bordets sidor, som med ett kvadratiskt eller rektangulärt bord. Därmed kan du använda dig av ytor som annars hade varit bordets hörn, och behöver du fler sittplatser kan du sprida ut stolar runt bordet utan att någon gäst hamnar på kanten.

Välj vitvaror för litet kök

Med vitvaror speciellt anpassade för ett mindre kök får du mer yta över, och du slipper den otymplighet som kan uppstå när större vitvaror måste trängas på ett litet utrymme. Bor du ensam eller i ett litet hushåll kommer du förmodligen undan med mindre varianter av kyl och frys som kan installeras ovanpå varandra, eller med ett litet kylskåp med inbyggt frysfack. Har du bänkutrymme över finns det små modeller av diskmaskiner som förvaras ovanpå köksbänken.

Kombinera matbord med arbetsyta

Att kombinera matbord med arbetsyta ger dig mycket valuta för pengarna du spenderar på ditt köksbord, och sparar utrymme både i köket och resten av ditt hem. Särskilt bra passar detta tips för dig som bor i en enrumslägenhet. När du äter kan du förvara laptop, sladdar och annat arbetsmaterial i lådor under bordet. Som en bonus slipper du flytta på dig om du blir hungrig medan du arbetar. Läs mer om återförsäljare som erbjuder billiga matbord som går att använda både som kontorsbord och köksbord.

Utnyttja alla hörn

I ett litet kök gäller det att se efter det utrymme som faktiskt finns, och utnyttja det. Hörn är en lätt bortglömd del av rummet som tenderar att stå tomma när de istället hade kunnat användas. Till exempel kan du sätta upp skåp eller hyllor speciellt anpassade för hörnmontering. Behöver du mycket förvaring kan du ha flera våningar av hyllor längs med väggen. Tänk vertikalt istället för horisontellt. Hörnen kan också bli en plats för dekorationer, växter eller en extrastol.

Ta del av flera hjälpsamma tips när du ska inreda litet kök hos Dinbyggare.se.