Stora köksbord & matgrupper

Hem / Stora köksbord

Här får du tips på var du kan hitta stora köksbord och matgrupper. Dessa stora matgrupper och bord passar bra i ett rymligt kök med stora ytor. Läs även mer om hur du kan inreda ett stort kök för att bäst utnyttja kökets alla ytor och vrår.

Hitta stort bord med stolar

Hos de fyra återförsäljare vi tipsar om kan du hitta större matgrupper, det vill säga stort bord med stolar. Denna lösningen passar bra för dig med ett stort hushåll eller som ofta har gäster på besök.

Ikea

Ikeas nätbutik har flera varianter av bord med plats för upp till tio personer. Ikea erbjuder hemleverans till flera postnummer, liksom möjligheten att beställa online för att hämta upp i en av deras fysiska butiker. Det klassiska sortimentet hos Ikea passar bra i de flesta svenska hem och matchas lätt till olika inredningsstilar. För extra flexibilitet kan du hitta utdragbara bord så att du kan anpassa storleken efter hur många som ska sitta vid bordet.

Ikea.com

Trademax

Hos Trademax kan du hitta stora matgrupper med bord och tio stolar. Matgrupperna finns i olika färger och utföranden, och en del har bord du kan förlänga vid behov, vilka då ger plats för upp till fjorton personer. Trademax har matgrupper där fyra stolar placeras på varje långsida av bordet och två på kortsidorna, och har du riktigt mycket utrymme kan du välja en variant där alla tio stolar får plats på långsidorna. Trademax erbjuder hemleverans vid beställning.

Trademax.se

Chilli

Chilli säljer prisvärda matgrupper med åtta snygga och bekväma stolar i olika modeller. Det finns både trendiga, futuristiska och klassiska alternativ. Vill du ha en matgrupp för utomhusbruk har Chilli även stora matgrupper med utebord och -stolar. Köper du en matgrupp hos Chilli blir det sammanlagda priset billigare än om du skulle köpa samma bord och stolar separat. Är du ute efter en särskild färg eller ett speciellt träslag kan du filtrera butikssidan efter detta liksom andra specifikationer för att enkelt hitta rätt.

Chilli.se

Furniturebox

Hos Furniturebox finner du stora matgrupper i spännande utföranden. De flesta borden är rektangulära med åtta tillhörande stolar i trendig design, men vill du hellre ha stolar i mer gammaldags stil och ett runt bord med plats för åtta så kan du hitta det också. Funderar du på en matgrupp med stoppade stolar så finns det ibland möjlighet att beställa hem ett tygprov först. Furniturebox grundades år 2006 och har idag onlinebutiker både i Sverige och Norge.

Furniturebox.se

Så inreder du ett stort kök

Det kan vara svårt att veta var du ska börja när du inreder ett stort kök. Med den tilltagna ytan riskerar ett stort kök att se tomt ut, eller att tvärtom fyllas till brädden. Här följer några tips på hur du bäst inreder ett stort kök.

Inred med stora mattor

Ett stort kök innebär stort golvutrymme, vilket är en utmärkt chans att inreda med stora, snygga mattor. Du kan finna flera stilrena och handgjorda modeller hos Classiccollection.se. En matta i köket knyter ihop rummet och gör det extra trivsamt, särskilt för att värma upp kalla fötter under höst- och vintermorgnar. Classic Collection erbjuder kvalitativa ullmattor som både är snygga och sköna att gå på. Med en stor matta fyller du ett tomt utrymme under bord och stolar, medan det ser inbjudande ut och förhindrar stolskrap på golvet.

Förvara viner med vinlagringsskåp

Ett vinförvaringsskåp ger inte bara en snygg estetik till ditt kök, det ger dig även plats till att förvara dina viner och låta dem mogna naturligt. Har du mycket utrymme i ditt kök, kan detta därför vara en fin och praktisk inredningsmöbel i hemmet. Hos Vinlagring.se finner du vinlagringsskåp i en mängd olika utföranden och stilar. Här hittar du både inbyggda fristående modeller från tillverkare som exempelvis Vintec, Climadiff och Temptech. När du beställer ett vinförvaringsskåp hos Vinlagring.se ingår alltid gratis frakt. Är du osäker på vilken modell som passar ditt hem bäst, hjälper de gärna till att guida dig rätt.

-->

Satsa på vitvarorna

I ett stort kök har du alla möjligheter att satsa på väl tilltagna vitvaror i snygg design. Vitvaror som kylskåp, frys, spis och diskmaskin är några av de mest centrala delarna i ett kök och förtjänar minst lika mycket omtanke som inredningen. Satsa på modeller som passar till stilen på resten av köket, eller börja tvärtom med vitvarorna och välj möbler och dekorationer därefter. Har du mer utrymme i köket än du vet vad du ska göra med kan du också installera en tvättmaskin i köket.

Utnyttja alla ytor

Om du har ett stort kök finns ingen anledning att låta dina möbler eller köksredskap trängas. Se till att utnyttja alla tillgängliga ytor inklusive golvyta, väggar, köksbänkar och dylikt. Hushållsapparater du använder ofta kan få sin egen plats på köksbänken så att du slipper plocka fram och undan dem varje gång de används. Likaså kan köksredskap som slevar och grönsaksknivar stå framme i ett ställ eller hängas på väggen där du lätt kommer åt dem. Du kan också sätta upp praktiska hyllor och skåp.

Välj en genomgående stil

För att göra så att ett stort kök känns enhetligt är det smart att satsa på en genomgående stil. Låt din stil skina igenom i valet av möbler, köksbänkar, mattor och så vidare. Glöm heller inte de små detaljerna som salt- och pepparströarna på köksbänken och duken på bordet. Självklart behöver du inte hålla dig strikt till en enda stil, men om du vill matcha stilar så gör det konsekvent, till exempel genom att ha möbler och skåp i en stil och dekorativa detaljer i en annan.